29.4.08

Delegació Badienca de l'AECC

Avui he anat a la presentació de la delegació badienca de la Associació Espanyola Contra el Càncer. Es una associació sense ànim de lucre que es va fundar fa 50 anys a Terrassa. El sr. Josep Biosca, tornant a casa de treballar, va veure una dona amb el seu fill en braços caminant per la carretera. Estranyat, li va preguntar a on anava i ella li va dir que anava a la capital per que curessin al seu fill. Tenia càncer. Va ser aleshores quan el sr. Biosca va crear l’associació. www.todocancer.org.

Ens han explicat una mica com funciona l’associació, la gran feina que fa la gent voluntària i com es financen. La seva funció principal es la de recolzar a la gent que pateix la malaltia i la seva família, ja que això també es important.

Un equip de psicòlegs especialitzats proporciona suport emocional al malalt i la seva família, per contribuir a la millora de la seva qualitat de vida i afavorir l’adaptació a la nova situació.

L’equip de treballadors i treballadores socials actua de connexió entre malalts/família i les entitats publiques o privades per oferir la informació dels recursos. També gestionen les ajudes.

També convoquen concursos públics per finançar ajuts dirigits a promoure la investigació en oncologia.

Un altre dels seus objectius es la prevenció, ja que set de cada deu càncers es poden prevenir. Per això posen en marxa diferents campanyes de conscienciació.

La Rosario Roldán, presidenta de la junta local de Badia, ens a explicat que es reuneixen el segon dijous de cada mes a la segona planta del Centre Cívic i la Montserrat Jiménez, Regidora de Sanitat del nostre Ajuntament a encoratjat a tothom a participar i col·laborar amb aquesta associació.

Des de aquest humil bloc la meva més sincera felicitació i el meu suport incondicional.

26.4.08

Bloggs


Bien. Una vez finalizado el taller sobre los blocs, creo que lo mejor es practicar. Un amigo me ha dicho que lo “fotut” no es crearlo, es mantenerlo, y la verdad es que tiene razón. Ahora mismo estoy aquí, escribiendo, para practicar. Podría publicar algún artículo, con su foto y todo eso, pero no se sobre qué tema. Imagino que será el cansancio. Bueno, de momento aquí está este articulo con foto del Titu. No me ha salido mal.
Besitos.

Soc dona i soc socialista

Hola, soc la Montse, i soc socialista. Avui estic aprenent a crear i mantenir el meu bloc. Fins ara, em dedicava a veure les dels meus amics i amigues o fer algun comentari. Ara veig que això pot ser alguna cosa més que un web per visitar. Aquí puc dir el que penso sense embuts, amb llibertat i respecte. Les persones que ho vulguin poden visitar-me, opinar i comentar coses, i així, sense moure't de casa, pots debatre, ja que es una cosa instantània. També puc penjar-hi fotografies i altres webs o blocs.

Això m'agrada.

Ànim dones socialistes!!!